Premium subscription

Limited offer: $9.99 FREE

Subscription benefits:

  • Receive exclusive deals
  • Receive promo codes for monitors and TVs
  • Be the first to read our premium content

DisplayDB este asociat Amazon Services LLC si castiga din vanzarile aferente.

AOC U32U1 Porsche Design Review

Marime Diagonala
32"
Ecran
IPS
Rata de Refresh Ecran
60 Hz
Timp Minim de Raspuns
5 ms
HDR
HDR DisplayHDR 600
Aspect Ecran
16:9
Rezolutie Ecran
3840 x 2160

Monitorul AOC U32U1 cu design Porsche este fara exagerare unul dintre cele mai frumoase monitoare construite vreodata. Ofera un design superb, un ecran 4K excelent pentru cei ce editeaza poze si video, un stand stabil si un suport ce permite ajustarea inaltimii foarte usor fara ca tot ansamblul sa se zgaltaie exagerat asa cum se intampla la alte modele premium.

AOC U32U1 este construit de AOC cu ajutorul celor de la Studio F.A. Porsche, firma  ce se ocupa si de anumite detalii estetice ale masinilor cu acelasi nume. Este un monitor elegant ce poate fi folosit pentru vizualizarea oricarui tip de continut si de cei ce se ocupa de editare grafica. Daca nu esti impatimit al jocurilor video si folosesti calculatorul pentru serviciu sau vizionare de filme atunci acest monitor ar fi o alegere excelenta. In cazul in care vrei gaming 4K atunci noi recomandam cautarea unui alt panou care vine cu o alta gama de specificatii.

Specificatii AOC U32U1:

Diagonala Ecran 31.5”, ecran IPS, rezolutie 4K UltraHD 3840 x 2160, VESA DisplayHDR 600 cu luminozitate maxima ce atinge 600 nits, contrast standard 1000:1, timp de raspuns de 5ms, rata de refresh a rezolutiei ce atinge maxim 60hz, compatibil VESA 100x100, un port HDMI 2.0, un port HDMI 1.4, un port DisplayPort 1.4 si USB-C pentru cei ce vor sa conecteze un laptop la acest monitor. Standul monitorului permite ajustarea ecranului in toate modurile posibil, asa ca monitorul poate fi asezat atat pe verticala cat si pe orizontala, iar ajustarea pe inaltime masoara 120mm. Pentru cei ce vor sa achizitioneze acest monitor ar fi bine de stiut ca acesta este unul destul de mare, iar pachetul vine deja asamblat cu suportul deja prins de ecran.

In timpul testului am intampinat o singura problema ce ar putea fi majora pentru cei ce vor conecta acest monitor la PC-uri cu placi video integrate. Portul HDMI al placii video integrate de pe un Intel I5 8400 a afisat doar 30hz rata de refresh cu rezolutia 4K UHD. Acest lucru s-a intamplat doar cand am conectat monitorul direct la portul HDMI al placii de baza. Aceasta problema nu a mai fost gasita atunci cand am conectat monitorul la celelalte PC-uri cu placi video dedicate. In cazul in care vreti sa cumparati acest monitor, iar PC-ul nu dispune de o placa video dedicata atunci riscati ca portul HDMI sa duca doar o rezolutie 4K cu o rata de refresh de maxim 30hz.

Monitorul vine si cu doua boxe integrate, dar acestea nu masoara decat 2W, iar sunetul nu este unul de cea mai buna calitate. Boxele de pe acest monitor ar putea fi folosite doar atunci cand este folosit intr-un mediu silentios si cu volumul dat la maxim. Pentru cei ce de obicei asculta podcast-uri sau alt tip de continut asemanator. In cazul in care ascultati muzica atunci cand lucrati atunci recomandam folosirea unui alt tip de boxe audio.

Ecranul si designul acestui monitor sunt excelente, iar in cazul in care vreti ca biroul dvs sa aiba un aspect profesionist atunci acest monitor este modelul perfect. Ecranul lui AOC U32U1 Porsche Design are margini destul de subtiri, iar ecranul este lipit direct pe carcasa fara ca acesta sa arate nici macar cea mai mica imperfectiune.

Monitorul ofera o valoare de 100% pentru spectrele de culori AdobeRGB si sRGB, iar pentru DCI-P3 aceasta valoare ajunge la 98%. Acest AOC U32U1 are si functie HDR pentru cei ce vor sa profite de culori mai vibrante atunci cand urmaresc noile seriale sau filme cu suport pentru functie HDR.

Functii generale:

Monitorul vine deja asamblat si este foarte usor de pus in functiune prin folosirea unuia dintre cablurile ce vin in cutie. Monitorul suporta atat HDMI cat si DisplayPort, iar cablurile pentru ambele porturi sunt incluse in pachet.

Pe spatele carcasei gasim butonul joystick ce permite ajustarea tuturor setarilor ce vin cu monitorul. Puteti alege sa modificati luminozitatea, culorile si contrastul imaginii pentru diferite tipuri de continut. Pentru cei ce sunt cunoscatori si vor sa obtina culori mai bune decat cele oferite de calibrarea facuta de producator atunci acest lucru este posibil din meniul „Color Setup”.

Pentru cei ce vor sa foloseasca monitorul in mod portret, atunci ar trebui sa va bucure faptul ca tehnologia IPS pusa pe acest AOC U32U1 are performante excelente, iar culorile nu isi pierd din calitate deloc atunci cand ecranul este privit din lateral. In cazul in care printre cititori avem si programatori atunci ar fi bine sa stiti ca ecranul se vede excelent si in modul portret, iar daca aveti nevoie de un monitor secundar acesta este unul perfect din acest punct de vedere.

Iluminarea panoului este WLED iar aceasta este fixata pe spatele panoului. Culorile sunt uniforme iar pentru cei ce vor sa obtina o acuratete si mai mare atunci aceasta poate fi obtinuta usor folosind optiunile din meniul OSD. Luminozitatea standard masoara 600nits cu un contrast static de 1300:1.

Acest AOC U32U1 Porsche Design vine cu un panou Flicker-free ce ar trebui sa reduce oboseala ochilor ce intervine atunci cand sesiunile de lucru ajung sa depaseasca cateva ore bune.

Pe spatele carcasei gasiti toate porturile de conectivitate, iar pentru a le accesa va trebui sa va chinuiti putin pentru ca acestea sunt asezate pe baza de jos. Pentru un access usor la aceste porturi se poate roti ecranul in modul portret. Pentru cei ce

Verdict:

AOC U32U1 este un monitor bun pentru editare foto, video si grafica. Este un model pentru cei ce vor un ecran mai mult decat decent pentru munca de birou, editare foto si video, filme, seriale, si browsing. In cazul in care va doriti un monitor de gaming, atunci ar trebui sa stiti ca acesta este destul de capabil sa performeze decent in jocuri cu actiune mai relaxata. Pentru jocuri cu actiune rapida gen CS GO, Fortnite, sau Call of Duty, atunci ar trebui sa va orientati catre un tip de monitor cu o rata de refresh mai mare, timp de raspuns mai mic si o rezolutie ceva mai mica de 4K.

Designul acestui monitor este excelent, iar in cazul in care doriti sa il achizitionati pentru munca de birou aceasta va fi o alegere foarte buna. Monitorul se poate conecta cu un laptop foarte usor folosind portul USB-C. Pretul acestui monitor se invarte undeva intre 3000 si 4000 RON, iar pentru un aparat ce arata atat de bine acest pret este justificabil.

Pentru cei ce vor un monitor deja asamblat, un ecran ce reda culori cu o acuratete mare direct din fabrica, port USB-C cu suport incarcare laptop, rezolutie 4K si un design ce depaseste orice altceva este in momentul de fata pe piata, atunci acest AOC U32U1 este alegerea perfecta. Ma simt nevoie sa repet faptul ca acest model nu este unul potrivit pentru gameri.

Ultimele Stiri
Gigabyte AORUS FO32U2 official with Samsung QD-OLED display, 4K UHD resolution and 240hz VRR

Exciting news from Gigabyte as they unveil the full product page for their latest monitor, now available for pre-order ...

Gigabyte announces their 4K UHD QD-OLED 240hz AORUS FO32U2P Flagship display with DisplayPort 2.1

Introducing the FO32U2P, the flagship monitor offers 32″ (precisely 31.5″) QD-OLED panel built by Samsung Display. ...

Gigabyte announces the AORUS FO27Q3 360hz QD-OLED gaming monitor

Gigabyte has officially announced their brand new AORUS FO27Q3 gaming monitor. The monitor will be available for ...

BenQ MOBIUZ EX321UX 4K 144Hz IPS Panel and 1,152-zone Mini LED Backlight

Introducing the latest addition to the MOBIUZ series, the BenQ EX321UX, is a cutting-edge 31.5-inch monitor packed with ...

MPG 341CQPX is official with 240hz UltraWide QD-OLED screen

Introducing the MPG 341CQPX: A Game-Changing 34″ Ultrawide Experience with Samsung Display's Revolutionary 240Hz ...

MSI Confirms the MPG 491CQP QD-OLED 144hz UltraWide curved gaming monitor specs

MSI's debut into the realm of 49-inch curved gaming displays comes in the form of the "MPG 491CQP QD-OLED." This ...