Premium subscription

Limited offer: $9.99 FREE

Subscription benefits:

  • Receive exclusive deals
  • Receive promo codes for monitors and TVs
  • Be the first to read our premium content

DisplayDB este asociat Amazon Services LLC si castiga din vanzarile aferente.

Review AOC C32G1, Monitor Curbat cu Ecran 32" VA, Rezolutie Full HD si 144Hz Rata de Refresh

Marime Diagonala
32"
Ecran
VA
Rata de Refresh Ecran
144 Hz
Timp Minim de Raspuns
1 ms
Aspect Ecran
16:9
Rezolutie Ecran
1920 x 1080

Avem in acest post un review pentru monitorul de gaming AOC C32G1, un model care ofera o rata de refresh de 144Hz si suport pentru AMD FreeSync. In testele pe care le-am facut monitorul AOC C32G1 s-a comportat destul de bine in majoritatea jocurile testate de catre noi in ultimele saptamani.

AOC C32G1 este un monitor curbat cu o diagonala de 31.5 inci (aproximativ 82cm), rezolutie Full HD 1920 x 1080, o rata variabila de refresh care ajunge la 144Hz si suport pentru tehnologia AMD Freesync pentru cei ce au o placa video de la AMD in PC-ul lor. De asemenea, monitorul suporta si G-Sync daca faceti update la ultimele drivere NVIDIA lansate in 2020 si folositi un cablu DisplayPort cu optiunea de FreeSync activata. Aceasta optiune poate fi gasita in meniul monitorului, iar dupa ce o activati o sa fie nevoie sa intrati in setarile GeForce Experience pentru a activa G-Sync.

Prima impresie oferita de acest monitor este ca rezolutie este prea mica pentru un monitor cu o diagonala atat de mare, dar dupa ce te obisnuiesti aceasta problema incepe sa fie din ce in ce mai putin deranjata pentru ca monitorul se descurca mai mult decat bine daca pastrezi o distanta decenta de ecran. De obicei la monitoarele de 32" este recomandata o rezolutie de minim 1440p, dar modelul C32G1 de la AOC ofera un ecran VA care e capabil sa afiseze culori vii, negrul care este negru si o intensitate a luminozitatii buna.

Celor ce vor sa se joace shootere si alte titluri care sunt pline de actiune le recomand sa umble la setarile monitorului din sectiunea "Game Setting". De acolo puteti schimba optiunea de "overdrive" si astfel imbunatati timpul de raspuns al monitorului. In unele jocuri aceasta optiune o sa faca ca timpul de raspuns sa ajunga la 1ms, dar veti observa o scadere a calitatii culorilor si putin ghosting. In cazul in care shooterele nu sunt printre preferatele voastre, atunci setarea "Overdrive" poate ramane si pe OFF fara probleme.

Specificatiile lui AOC C32G1:

  • rezolutie 1920x1080 FullHD
  • 16:9 aspect ratio
  • diagonala 31.5" (82cm)
  • ecran curbat cu tehnologie VA cu un contrast al culorilor de 3000:1
  • rata de refresh 144Hz
  • AMD FreeSync
  • NVIDIA G-Sync Compatibil prin cablu DisplayPort
  • 1ms MPRT
  • 4ms timp de raspuns real (gri-la-gri)
  • Flicker-free
  • Low Blue Light
  • luminozitate de pana la 250nits
  • sRGB 122% si 90% Adobe RGB color gamuts
  • unghiuri bune de vizualizare de pana la 178º
  • 16.7 milioane de culori
  • greutate fara suport de 5.67kg
  • greutate cu suport 6.98kg
  • suport VESA 100x100 pentru montare in perete/suport custom de birou
  • 2 porturi HDMI 1.4 si un port DisplayPort 1.2
  • 3.5mm jack audio
  • design frameless pentru 3 dintre cele 4 laturi
  • ajustare unghi de inclinare
  • clasa de energie A
  • limbi meniu OSD: EN, FR , ES, PT, DE, IT, NL, SE, FI, PL ,CZ, RU, KR, CN (T), CN (S), JP - nu are Romana.

Monitorul AOC C32G1 poate fi gasit in acest moment (Martie 2020) cu un pret care incepe de la 1100RON in anumite magazine, ceea ce il face un monitor mai mult decat decent tinand cont de specificatiile oferite si marimea acestuia.

Cum am spus si mai sus rezolutia acestui monitor nu deranjeaza prea mult in cazul in care aveti o distanta de minim 80cm fata de ecran si de aceea va recomand sa il cumparati doar in cazul in care aveti un birou lat. Daca aveti un birou ingust atunci nu este o idee buna achizitia acestui AOC C32G1 pentru ca de aproape pixelii incep sa se observe destul de mult datorita unei densitati a acestora de doar 69ppi.

Dupa ce am uitat de rezolutie si am pornit joaca, am inceput sa vedem si punctele forte ale acestui monitor: culori vii, puternice si buna performanta a tehnologiei FreeSync. Rata de refresh de 144hz si timpul de raspuns sunt bune in toate jocurile incercate de noi: PUBG, CS GO, DOTA 2, COD Warzone, Witcher 3, Monster Hunter: World etc. In cazul in care jucati shootere in mod competitiv atunci ar trebuie sa stiti ca viteza de raspuns a ecranului VA de pe AOC C32G1 nu este cea mai buna si in cazul acesta ar trebui sa va orientati spre un monitor cu un ecran TN.

Design si Setari:

Curba ecranului este de 1800R, lucru care este suficient pentru a beneficia de o experienta in jocuri foarte buna fara ca imaginea sa fie distorsionata. De asemenea ecranul este incadrat intr-o rama cu 3 laturi subtiri, ceea ce face ca acest monitor sa fie usor de montat in serie cu alte monitoare. Culoarea carcasei lui C32G1 este predominant neagra, iar pentru efect sunt adaugate cateva linii de culoare rosie - monitorul nu are niciun LED RGB sau alta sursa de iluminare pe spatele carcasei.

Suportul pe care este sprijinit AOC C32G1 este destul de rigid permitand doar inclinarea fata/spate a monitorului, iar faptul ca suportul nu ne lasa sa ajustam si inaltimea monitorului, ceea ce ar putea fi trecut la minusuri. Porturile pentru conectivitate sunt asezate pe spatele ecranului si sunt orientate in jos. De asemenea suportul ofera un canal prin care pot fi trecute cablurile pentru a reduce eventualul impact vizual al acestora. Monitorul ofera doua porturi HDMI 1.4 si un singur DisplayPort 1.2. Din pacate monitorul nu vine cu porturi USB sau suport pentru agatarea castilor, in schimb avem un jack pentru casti.

Meniul si setarile lui AOC C32G1 ofera destul optiuni si functii care permit ajustarea luminozitatii si contrastului, timpului de raspuns, reducerii efectului de ghosting, plus multe alte detalii. Setarile OSD (on-screen display) ale ecranului pot fi accesate si controlate usor folosind cele 5 butoane pozitionate sub baza de jos a acestuia. NOTE: butoanele OSD nu sunt iluminate ceea ce va face folosirea lor destul de greoaie in cazul in care monitorul este folosit intr-o camera intunecata.

Setarea ecranului pe care o veti folosti cel mai des va fi aceea numita Game Setting. De aici putem schimba aspectul imaginii si al culorilor redate de ecran in diferite jocuri in functie de genul acestora. In cazul in care monitorul este folosit si pentru altceva in afara de gaming, atunci ar fi bine sa folositi optiunea LowBlue Mode, optiune care permite folosirea anumitor culori atunci cand doriti sa cititi sau sa lucrati.
Din meniul Game Setting poate fi activata si setarea FreeSync care permite o mai buna sincronizare a frame-urilor atunci cand va jucati. Aceasta setare sincronizeaza imaginile trimise de placa video catre ecran astfel asigurand gaming fluid si lipsit de imperfectiuni.

AOC C32G1 vine cu un ecran VA cu un contrast ratio de 3000:1, acesta asigurand culori puternice cu un contrast excelent  si o buna luminozitate indiferent de nivelul de intensitate al luminii din camera in care este utilizat monitorul. Daca va jucati titluri care sunt vestite pentru ca arata bine, atunci pe acest monitor veti observa ca arata si mai bine, asta datorita ecranului care ofera un spectru de culori larg si media setarii Gamma este foarte buna.
NOTA: in jocurile cu actiune foarte rapida e posibil sa observati efectul de "ghosting", dar acesta poate fi redus din setari. In cazul in care jucati in mod competitiv jocuri FPS atunci e recomandat sa va orientati catre un alt model de monitor cu un timp de raspuns mai bun.

Monitorul este unul bun tinand cont de marime, culori, AMD FreeSync, compatibilitatea NVIDIA G-Sync, iar singurul lucru major pe care il consider ca fiind un minus este faptul ca nu vine cu o rezolutie mai mare de 1080p. In cazul in care va jucati titluri care nu necesita un timp de raspuns rapid al monitorului pentru a juca la nivel maxim si stati la o distanta decenta de ecran, atunci AOC C32G1 este un monitor bun de cumparat. Pretul la care poate fi gasit acum in Romania este unul bun daca sunteti in cautarea unui monitor curbat de 32-inch cu un ecran viu colorat.

Ultimele Stiri
Gigabyte AORUS FO32U2 official with Samsung QD-OLED display, 4K UHD resolution and 240hz VRR

Exciting news from Gigabyte as they unveil the full product page for their latest monitor, now available for pre-order ...

Gigabyte announces their 4K UHD QD-OLED 240hz AORUS FO32U2P Flagship display with DisplayPort 2.1

Introducing the FO32U2P, the flagship monitor offers 32″ (precisely 31.5″) QD-OLED panel built by Samsung Display. ...

Gigabyte announces the AORUS FO27Q3 360hz QD-OLED gaming monitor

Gigabyte has officially announced their brand new AORUS FO27Q3 gaming monitor. The monitor will be available for ...

BenQ MOBIUZ EX321UX 4K 144Hz IPS Panel and 1,152-zone Mini LED Backlight

Introducing the latest addition to the MOBIUZ series, the BenQ EX321UX, is a cutting-edge 31.5-inch monitor packed with ...

MPG 341CQPX is official with 240hz UltraWide QD-OLED screen

Introducing the MPG 341CQPX: A Game-Changing 34″ Ultrawide Experience with Samsung Display's Revolutionary 240Hz ...

MSI Confirms the MPG 491CQP QD-OLED 144hz UltraWide curved gaming monitor specs

MSI's debut into the realm of 49-inch curved gaming displays comes in the form of the "MPG 491CQP QD-OLED." This ...